Swedish Tonic har knappast undgått någon som är gin och/eller tonic intresserad. Bolaget bildades redan 2016 och vilken framgångshistoria det har varit och fortfarande är. Anledningen till att bolaget är ganska enkel enligt grundarna själva.

Vi ville ha riktigt bra tonic, och vi kunde inte hitta någon vi själva gillade. Vi insåg helt enkelt att vi fick ta tag i saken själva! – Säger Swedish Tonic.

All tonic som fanns på marknaden vid detta tillfälle var transparent. Märkligt tyckte Swedish Tonic då tonic tillverkas av cinchonabark som knappast är genomskinlig. I sann entrepentreprenörsanda tar grundarna saker i egna händer. Det pressas, silas, blandad och kokas. Allt för att för att få fram en så perfekt tonic som möjligt. Idag är Swedish Tonic ett välkänt varumärke med ett utbrett sortiment med allt från glögg till barkit. Produkterna säljs på sin egen hemsida samt numera även i butiker så som Cervera, Ica och Designtorget. I denna artikel ska vi ta en närmare titt på just barkit från Swedish tonic

Barkit – ett måste för den ambitiöse (och nybörjaren?)

Swedish tonic har utöver tonic och diverse tonic tillbehör börjat med att lagerföra redskap så som barkit. Istället för att du ska köpa en shaker, barsked, citruspress samt andra diverse så finns dessa att köpa i ett ”bundlat” paket. Självklart går alla barredskap att köpa separat men är givetvis mer ekonomiska att köpa i färdiga paket.

Vad behövs då för att komma igång med drinkblandandet? Detta är givetvis en ganska så subjektiv fråga men Swedish tonic har gjort det lätt för oss. Barkiten kommer i tre olika storlekar, small, medium och large. Personligen skulle jag vilja slå ett slag för medium barkitet där det följer med en cocktailshaker vilket det inte gör i det mindre paketet. Utöver shakern så följer även en barked, mätglas, kapsylöppnare, 10 rostfria sugrör i stål och mycket mer. Barkitet heter ”For the mixologist medium” och finns att köpa på Swedish tonics hemsida.

Själv har jag testat de flesta av Swedish tonics bartillbehör och är positivt överraskad måste jag erkänna. Produkterna känns gedigna och välgjorda. Skulle lika gärna kunna användas på en bra som hemma. Att dessutom kommer i en snygg mattsvart färg är inte helt fel det heller. Ett tips att är handdiska redskapen då den svarta färgen riskerar att släppa med tiden från värmen som maskinen skapar. Priset då? Hel klart prisvärt att köpa de färdiga barkiten. Du får betydligt mer för pengarna. Om det är något som jag skulle anmärka så är det kanske avsaknaden av ett helt rosfritt stål alternativ. Utöver detta så helt klart ett måsteköp för den ambitiöse mixologen där hemma eller den som precis kommit igång med sitt drinkmixande.