Aviation är en klassisk gindrink/cocktail som har sitt ursprung från förbudstiden i USA. Drinken består av gin, crème de violette, maraschino likör och citronjuice.

Drinken skapades av Hugo Ensslin, bartender på hotell Wallick i New York. Första gången som Aviation omnämns i tryckt format är i Ensslin’s bok ”Recipes for Mixed Drinks” år 1916.

Idag är Aviation kanske mest känd som en estetiskt tilltalande drink med sin vackra lilla färg. Varken den mest kända eller populära drinken därute men helt klart en av min personliga favoriter. Enda nackdelen är att det inte är en drink/cocktail som går att göra utan planering. Violette likör samt maraschino likör, som är två av ingredienserna i drinken, är förmodligen inget gemene person har hemma i barskåpet.

Smaken på en Aviation är svårslagen. Gillar du violette-smak? Syrlighet? Ja då är denna cocktail definitivt något för dig! Kombinationen av det söta från violett likören med det syrliga från citronen samt inslagen av körsbär från maraschino likören gör denna cocktail väldigt balanserad och god.

Aviation recept hittar du nedanför, för mer recept på diverse gin-drinkar hittar du på denna länk.

Ingredienser

4cl Gin (Gärna en blommig gin, typ Monkey 47)
1cl Maraschino likör (Luxardo likör)
1cl Violette likör (The Bitter Truth)
1,5cl Färskpressad citronjuice

Servering

  1. Häll i alla ingredienser i shaker.
  2. Fyll shakern med is.
  3. Skaka.
  4. Sila upp innehållet i ett iskallt cocktailglas.
  5. Garnera med ett maraschino körsbär (inte ett måste)